Muntanya, Orientació, Escalada, Caiac, ... i el que faci falta.

7/3/10

Sant Roc de Barroca

Sortida del petit aparcament de la carretera de les Serres. Forta pujada desprès de passar per les cases que ja comencen a amenaçar runa. Arribem amb la respiració entretallada a la paret on es veuen els vells burins dels 'pioners'.
Al poc ja arribem a l'altiplà. Anem cap a Sant Roc i en una petita explanada on s'intiueix un corriol que s'endinsa al bosc arribem al que sembla un cementiri neolític. Es veuen unes 5 tombes circulars mig enrunades. Agraim la resenya d'un blog, ja que sense aquesta informació això passaria completament desapercebut. Remprenem el camí fins a Sant Roc. Encara s'aguanta d'empeus.
Comencem la llarga travessa en baixada seguint marques blanques i vermelles que ens porta prop del Llopart i a una casa en forma de castell.
Trobarem algun indicador que indica poblat ibèric. El seguim, ressegint marques vermelles com hem dit. La pujada es redreça. Passem prop del Puid d'Ali i seguim pujant. Just abans de sortir a un vèrtex geodèsic trobem el cartell del poblat ibèric. Realment no és més que un petit mur i un munt de pedres. Una mica decebuts tornem a desfer camí. Ens queda la llarga travessa en ascens de tot l'altiplà fins a Sant Roc novament. Abans d'arribar a l'impressionant mirador que hi ha abans de Sant Roc, seguim les marques vermelles en baixada. El corriol baixa per una fleblesa de la muralla de més de 60 mts d'alçada. Trobem pistes que ens aparten força de cotxe. Anem a sortir a la carretera i emprenem els darrers kms trotant i corrent, ja que es fa tard.