Muntanya, Orientació, Escalada, Caiac, ... i el que faci falta.

24/12/08

Ruta de les 10 ermites: El Pedró - S.C.Horta

Fotografía: Santa Creu d'Horta

Deixem el cotxe a l'Espinau i agafem una pista que ens porta, entre castanyers, fins al Pedró en poc més de mitja hora.
La ruta de les ermites continua des de la ermita del Pedró. Seguint les marques inmediatament agafem un corriol en baixada que ens porta a la Barraca del Pedró, casa que està envoltada d'una vegetació molt espessa.

El camí segueix per pista que va fent llaçades per adaptarse al terreny, i de manera més o menys horitzontal ens porta a la gran casa del Subirà de Santa Creu. Abans es passa per una indicació que porta a la font del rupit, que està a uns 75 mts del camí.
Deixant la gran casa pairal del Subirà, seguim per la pista principal passant prop de la casa de Can Mon, on prenem una drecera que ens porta al Coll de cirers, cruilla on podem baixar a Ossor.
El camí-pista continua passant per la casa La Casilla, i aviat veiem la propera ermita.
En menys de 5 minuts arribem a la ermita de Santa Creu d'Horta.
A partir d'aquí el camí torna novament a ser un corriol que baixa pel mig del bosc fins a sortir prop d'un antic canal d'aigua. Ben aviat arribem al monumental Roure de can Iglesias. Un exemplar realment magnífic que sobresurt de la abundant vegetació de l'entorn. El corriol passa just pel costat d'aquest gran arbre, catalogat per la generalitat, i cal desgrimpar per les seves arrels que poden estar, segons les condicions, molt relliscoses.
El corriol ens porta novament a una pista i atravessant un pont veiem les runes de la fàbrica, edifici industrial enrunat que manté les façanes i una gran xemeneia, amagada entre la vegetació.  Aquí arriba les restes del canal que deuria portar aigua quan la fàbrica estaba encara en activitat.
Aquí deixem la ruta de les ermites i fem marxa enrera per tornar al cotxe que tenim a l'Espinau. En el primer gran revolt tancat de la pista seguim recte i ràpidament agafem una pista emboscada que ens porta just a la casa, estalviant-nos molts revolts de la pista principal.

Longitud recorreguda: 10,6 km